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Gangnam korean bbq montrak 몬트락 review

nightwelfare 2020. 6. 2. 23:23
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Gangnam Jeju Montrak, Let's eat the black pork belly we used to eat in Jeju Island

강남역 10번 라인 토토가 클럽 가는 길 쪽인데요.  날씨가 추워서 그런지 사람이 별로 없었습니다. 오랜만에 지인이랑 함께 저녁을 먹기로 해서 빠른 걸음으로 가게를 찾았어요. 

It's on the way to Toto club, line exit 10 of Gangnam Station. There weren't many people because of the cold weather. I decided to have dinner with my acquaintance after a long time, so I went to the store with a quick walk.

 

 

이날 여기 온 이유는 지인의 선택도 있고요. 제주 몬트락은 보시는 것처럼 반찬이나 소스 이런 것들이 번잡하지 않고 정갈하게 제주 삼겹살을 즐길 수 있어서입니다. 소스 스테인리스 종기도 나무판에 가지런히 줘서 먹기 좋아 보이죠. 

The reason why I'm here today is because of my acquaintance's choice. As you can see in Jeju Montrak, you can enjoy Jeju Samgyeopsal in a neat manner, with side dishes and sauces. The sauce stainless steel boils are also neatly served on a wooden board, making them look good to eat.

 

 

 

오겹살 1인분에 13000원입니다.2인분 주문했고요. 막상 보면 양이 적어 보이는데요. 역시나 남자 둘이 먹기에는 좀 부족했습니다. 그래서 지인이 고기국수 하나 추가 주문을 해줬습니다. 사실 제 덩치도 꽤 크기 때문에 2인분은 그냥 먹습니다. 

It's 13,000 won for one serving of pork belly.I ordered 2 servings. It looks small in quantity. It wasn't enough for two men. So my acquaintance ordered me one more meat noodle. Actually, I'm pretty big, so I just eat two servings. 

 

 

 

제주 몬트락 오겹살을 먹기 편하게 잘라줍니다. 가지런히 놓고요. 느타리버섯과에 속하는 새송이 버섯이 꽤나 커서 만족스럽네요. 새송이 버섯은 많은 수분 함유하고 있고 비타민 C와 무기질을 풍부하게 가지고 있다고 하죠. 많은 수분 때문에 통으로 익힌 다음에 가로로 잘라서 주시면 식감이 쫄깃해서 아주 좋습니다. 그런데 제가 정보를 찾아보니 새송이 버섯은 북유럽에서 넘어왔다고 하네요. 과거 시대에는 없던 종자로 보입니다. 그리고 버섯은 요즘처럼 자체 면역력 증진에 도움을 준다고 알려져 있는데요. 베타글루칸이라는 면역력을 높여 주기 때문에 요즘 같은 코로나의 위험에 노출되어 있는 상황에 도움을 줄 수 있다고 생각됩니다. 

Cut the pork belly of Jeju Montrak so that it's easy to eat. Let's put them in order. I'm satisfied that the mushroom in the oyster mushroom family is quite big. Saesongi mushrooms are said to contain a lot of water and are rich in vitamin C and minerals. It's very chewy if you cook it in a container and cut it horizontally for a lot of moisture. But I looked up the information and found that the mushroom came from Northern Europe. It seems to be a seed that has not present in the past. And mushrooms are known to help improve their own immune system as they do these days. As beta-glucan increases immunity, I think it can help you in situations where you are exposed to the danger of corona these days. 

 

 

 

제주몬트락에서는 아스파라거스도 구워주는데요. 저희는 위 소스에 퐁당퐁당 넣어두었습니다. 간이 배어서 맛있었습니다. 

Asparagus is grilled in Jeju Montrak. We put it in the sauce above. It was delicious because of the seasoning. 

 

 

 

멸치젓인데요. 원래 젓갈은 지방이나 보쌈에서 새우젓을 찍어 먹었는데요. 제주도에서는 삼겹살에 젓갈을 많이 찍어 먹더라고요. 가끔 너무 맛이 쌔서 못 먹는 경우도 있는 집도 있는데요. 제주 몬트락은 그렇게 강하지 않아서 좋았습니다. 저는 오히려 마늘 기름장 대신 멸치젓에 마늘을 퐁당퐁당 해서 익혀서 먹었습니다. 위가 좋으신 분은 생마늘을 쌈 싸드셔도 괜찮지만 저는 위가 약해서 그런지 생 마늘을 먹으면 너무 아프더라고요. 그래서 항상 익혀서 먹습니다. 젓갈은 소화 촉진에 좋기 때문에 궈하는데요. 젓갈도 호불이 갈리는 음식이며 어릴 때 먹지 않아 보면 먹기 힘든 거 같습니다. 한 예로 제가 태국에서 솜탐 뽀블라와라고 진짜 생선 젓갈을 넣는 데요. 이 냄새가 지방 젓갈 드럼통에 넣고 파는데 가보면 흔히 맞는 아주 진한 냄새입니다. 그런데 저는 어릴 때부터 부모님이 젓갈을 즐겨 먹어서 그런지 별 부담 없이 먹을 수 있었는데요. 그런 경험이 없다면 진한 젓갈 냄새 자체가 부담스러울 수 있을 거예요. 태국 사람들은 쌈장 자체도 굉장히 강한 음식이라 호불이 갈리는 것처럼요. 한국 사람한테 쌈장은 아무것도 아니지만요. 

It's salted anchovy. I used to dip salted shrimp in fat or bossam. In Jeju Island, people eat pork belly with salted seafood. There are some restaurants that are too tasty to eat. I liked Jeju Montrak because it wasn't that strong. Instead of garlic oil sauce, I cooked garlic with salted anchovies. If you have a good stomach, it's okay to wrap raw garlic, but I have a weak stomach, so it hurts a lot when I eat raw garlic. So I always eat it cooked. I cook salted fish because it is good for digestion. Jeotgal is also a dish that divides the lakeside and it's hard to eat if you don't eat it when you're young. For example, in Thailand, I put a real fish salted fish called Somtam Poblawa. This smell is sold in a local salted fish drum, and it's a very strong smell that is common. But I was able to eat it without much pressure, maybe because my parents enjoyed it since I was young. If you don't have that experience, the smell of deep salted fish itself. In Thailand, ssamjang itself is a very strong food, so it's like the fire is divided. Ssamjang is nothing to Koreans. 

 

 

 

모 00돼지집에서 부터 생겨 나기 시작하더니 이제는 불판 옆에 타지 말라고 보조 판을 두는 게 많이 생겼습니다. 어릴 때 생각하면 진작 이런 게 있었으면 그동안 타서 못 먹은 고기가 아깝다는 생각이 들 정도입니다. 구우면 옆에 판에 올려놓고 판 자체가 열을 계속 전달하기 때문에 따듯하게 먹을 수 있어서 참 좋습니다. 제 생각에 삼겹살집에서 가장 큰 변화 전후를 하나 꼽으라면 바로 이 판을 꼽고 싶네요. 삼겹살 너무 익히면 육즙도 다 빠져나가고 바삭해지면 진짜 맛이 없거든요. 물론 삼겹살 덜 익은걸 극히 싫어해서 바싹 과자처럼 익혀 드시는 분도 계시긴 합니다. 

It started from a 00 pighouse, and now there are a lot of auxiliary plates next to the grill to keep it from burning. When I think about my childhood, if I had something like this in the past, I think it's a waste of meat that I haven't eaten in the meantime. If you grill it, put it on a plate next to it and the plate itself delivers heat, so it's nice to eat it warm. In my opinion, if I were to pick one of the biggest changes before and after the pork belly restaurant, I would pick this board. If the pork belly is overcooked, the juice gets drained and the meat gets crispy, it's really bad. Of course, some people don't like it when it's undercooked, so they eat it like a snack. 

 

 

위에서 구운 아스파라거스를 소스에 담근거 기억나시죠? 제주몬트락 오겹살이랑 겨자랑 같이 먹었습니다. 쌈으로 먹지 않을 때는 이렇게 먹는 게 좋고요. 

Do you remember dipping the grilled asparagus in the sauce? I ate Jeju Montrak pork belly with mustard. It's good to eat it like this when you're not eating it as a ssam. 

 

 

 

 

쌈으로 드실때는 깻잎을 기본으로 하고 구운 아스파라거스, 제주몬트락 오삼겹살, 와사비, 파채, 간장절임 양파를 넣어서 싸드시면 쌈 싸 먹는 느낌이 잘 납니다. 

When you eat it as a ssam, you can feel like you're wrapping it with sesame leaves, grilled asparagus, Jeju Montrak pork belly, wasabi, green onion, and soy sauce marinated onions. 

 

 

 

 

명이 나물이 시큼한 단맛을 가지고 있는데요. 오겹살이랑 은근 잘 어울립니다. 단맛과 신맛 그리고 살짝 뜨거운 오겹살의 육즙의 단백함으로 식감을 자극해서 고기를 더 먹게 해 줍니다. 

The garlic leaves have a sour and sweet taste. It goes well with pork belly. It stimulates the texture of the meat with the protein of sweet, sour, and slightly hot pork belly, allowing you to eat more meat. 

 

 

 

 

남자 성인 2명이서 고기 2인분은 부족한 감이 있어서요. 고기 국수를 주문 했습니다. 생각보다 시간이 걸리기 때문에 드실 거면 초반에 주문하는 게 좋을 듯합니다. 저녁 시간에 사람이 많지 않았음에도 불구하고 시간이 꽤 걸렸거든요. 제주도에서 고기국수에 돔베고기 먹던 기억이 나는데요. 제주도에서 국수라고 하지만 사골 같이 푹 과기 때문에 저는 맛이 라멘에 더 가깝다는 느낌이었는데요. 아마 드셔 보신 분은 아실 거예요. 육지에서 먹던 멸치 국수 이런 거 생각하면 안 된다는 걸요.  

Two male adults are not enough for two servings of meat. I ordered meat noodles. It's taking longer than I thought, so if you're going to eat it, you'd better order it in the beginning. It took quite a while even though there weren't many people in the evening. I remember eating Dombe meat in Jeju Island. It's called Noodles in Jeju, but it's like beef bone soup, so I thought it tasted more like ramen. I'm sure those of you who have tried it will know. You shouldn't think of anchovy noodles that you eat on land. 

 

 

 

 

면발 보니 국수라기 보다는 일본 라멘 면의 느낌이 강하죠? 제가 듣기로 원래 제주도는 탐라국이라고 했으며 다른 나라에 가깝다고 하더라고요. 그리고 인종도 육지 사람이 넘어간 게 아니라 일본 사람부터 원래 탐라 사람 육지 사람 섞여 있는 곳이라고 합니다. 제주도 토종 언어 보면 어서옵져에 호로록 이런 말 들으면 진짜 무슨 말인지 하나도 모르는데요. 그래서 생각하던 맛을 예측하기가 힘들더라고요. 하지만 고기 국수에는 고기도 꽤 들어 있었어요. 제가 원래는 옆 건물 삼겹살집을 강남역 10번 라인에서는 종종 다녔는데 이제는 강남에서 제주 흑돼지 먹으로 제주몬트락으로 종종 올 듯하네요.  

Looking at the noodles, the taste of Japanese ramen noodles is stronger than noodles, right? I heard that Jeju Island was originally called Tamna Soup and is close to other countries. And the race is not crossed by land people, but it is a place where the Japanese are mixed with the Tamra people. If you look at Jeju's native language, you can't understand what it means. So it's hard to predict the taste. But there was quite a bit of meat in the noodles. I used to go to the next building's pork belly restaurant on Line 10 of Gangnam Station, but now I think I'll come to Jeju Montrak to eat Jeju black pork from Gangnam. 

 

 

 

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